Ingen rubrik

Kommer inte på någon bra rubrik. Så det får stå så.

Min söndagskväll kommer bestå av Wallander Blodsband


Men innan det så ska jag fixa lunchen tills imorgon. Blir korvstroganoff m ris.
Snabbt och enkelt.

Nä, får börja nu, så hinner jag förhoppningsvis duscha innan filmen börjar på 4:an

Ha en fortsatt trevlig första advent



Bilder:google




5:e hjulet

Det är ju riktigt kul att vara det ju. Hade bstämmt att jag skulle åka med några till julskyltningen i ystad ikväll, men får veta nu att andra ska med, så dom är full bil, så jag får köra själv. Snällt ju. Vi kan ju dela upp det annars 3 i min och 3 i deras, men jag duger ju inte så, jag får vara själv.


Självförtroende = noll

Just nu är mitt självförtroende  = noll. Vet inte vad jag ska göra för att det ska bli bättre heller. Allt känns bara så jävla meningslöst.
Ingenting vill som jag vill:

*Vänner har jag inga
*Jobbet är jag trött på
*Träningen går skit
*Min framtid?? Känns som att det jag ingen har just nu.

Här finns ingen när jag behöver någon. Men så har det alltid varit.

ÄLSKA MIG SOM MEST NÄR JAG BEHÖVER DET SOM MINST. Säga det, men det tror jag inte på. För mig är det: ÄLSKA MIG SOM MINST ALLTID.

Har liksom försökt med allt, men känns som om inget funkar. Men mitt liv ska väl vara så, misstänker jag.

Har lärt mig att människor vill umgås med mig ett tag, sen duger jag inte längre. Jag är en person som man kan köra slit och släng med. Hade varit riktigt kul/trevligt och ha någon som alltid finns där för en, och som man alltid kan ringa även om man egentligen inte vill något. Träffas även mitt i veckan, men tydligen inte. Sen när man väl hittar på något, så försöker jag vara med och snacka, men folk flyttar sig eller slutar prata med en, så det är ju ett tecken på att jag inte är värd någons vänskap tydligen.

Men men, får väl leva utan vänner tills jag dör, har ju klarat mig hittentills, men man vill ju att det ska bli annorlunda



Känns som att M blir drabbad oxå. Känns just nu som att ingen vill umgås med han pga mig. Och är det så hoppas jag att jag får veta det. För då får vi ju göra något åt det då ju.

Mys kväll

Har suttit här hemma och haft myskväll. Själv förvisso, men ändå. Har satt upp mina advent saker nu, riktigt mysigt. Bilder kommer imorgon. Före o efter.

Kollar på Pirates of caribeen, dom är riktigt bra

Nä, nu kommer snart M hem. Får väl umgås lite med han oxå ikväll

Vi har hittat ett riktigt underbart hus, ska nog titta på det nästa lördag.

Jag vill och jag hoppas.

Vilket läge!
Bild: http://www.hemnet.se

Natti på er allihopa



Dax för sängen

Nä, nu e det dax för sängen. Har varitfullt upp hela dagem.
Varit på IKEA med mamma, sen hängt upp mina julgardiner och julstjärnor. Nu e här riktigt mys pys hemma.
Ska jobba imorgon, så det blir till att gå upp 06.00 imorgon.

Nä, vi hörs imorgon


Duktiga jag

Kom precis hem efter en härlig power walk. Var riktigt skönt att vara ute, med bra musik i telefonen, sen e det bara till att gå.
Fattar inte varför deta lltis ska ta sådan tid innan man väl kommer till skott, när man väl kommit iväg så är det ju riktigt skönt.



Nä, nu en dusch sen en kopp te till vänner eller 2½ men. Inte riktigt bestämmt mig ännu.


Vilket hade ni valt??

Sommar sommar sommar

Sitter och tittar på sommar kläder i HM katalogen. JAg vill ha jul NU och sen sommar och sol. Gillar inte alls detta vädret som e idag 5+ och regn. Nä bättre innan i veckan minus, snö och kallt. Har hittat mycket snyggt, ska bara kom fram till om jag behöver det eller ej. Alltid ett problem, men det ska jag ta tag i nu. Medans jag väntar på gardineran i tvättmasiknen.

Ha det bra

Sommar

Pengar är inte allt

Banveterinären Anders Darenius berättar om vilka skador trav 

Banveterinären Anders Darenius berättar om vilka skador travhästarna kan få.


Kalla Fakta granskar svensk travsport

.

TV4:s Kalla Fakta granskar den svenska travsporten.

Helgens program tar upp det dolda djurplågeriet inom travet.

- Vi ville komma in bakom kulisserna i den här världen, säger Kajsa Lindohf, redaktör för Kalla Fakta.

På söndag kväll sänds Kalla Faktas program "Travsportens dolda djurplågeri". Sofia Hartung har granskat den svenska travsporten och enligt Kalla fakta har hon hittat tränare och kuskar som använder otillåtna träningsmetoder i jakten på prispengar. I programmet träffar hon veterinärer som berättar att svensk lag inte efterlevs på travbanorna.

- Anledningen till att vi gjorde det här programmet var att svensk travsport omsätter ofantligt mycket pengar. Det är en stor sport som engagerar många spelare, tusentals hästägare, hästskötare och tränare, säger Kajsa Lindohf.

Kalla Fakta ville se hur det egentligen går till inom travvärlden.

- Det är många som inte vet hur det går till. Det är en väldigt liten del av travsamhället som visas i tv-rutan. Så det är intressant att kunna visa mer, säger hon.


Stig H

Deras program har uppmärksammats av travtränaren Stig H Johansson som skrev om granskningen i Sportbladet.

- Han skrev i sin krönika och visade intresse för vårt program så vi tyckte att det var kul att ringa upp honom. Det har varit lite både och att få folk att berätta. Andra var inte lika lätta, säger Kajsa Lindohf.

I programmet berättar bland annat banveterinären Anders Darenius om vilka skador travhästarna kan få.

- Det finns dolda plågor som munskador, lungblödning och magsår, säger han till Kalla Fakta.


Kan du berätta mer om vad programmet ska innehålla?

- Jag vill inte gå in på något mer, men vi kommer att gå ut med mer information om programmet under torsdagen, säger Kajsa Lindohf.

Jag fattar inte hur man kan behandla djur på detta sättet, pengar är ju för f'n inte allt. Men visst det är ju inte dom som lider. det är ju "bara" djuren.

Visst jag har en egen travare, men inte fan bli han behandlad så illa, han tror liksom han är en liten tax, som kan krypa upp i knät på en. Han beter sig som en hund dessutom. Hehe



Fakta:www.aftonbladet.se kallafakta/tv4. Foto privat


Tisdag 25/11-08

Idag är en sådan dag då jag skulle blivit i sängen. Är riktigt trött idag, och allmänt jäkla klumpig. Men jag hoppas det blir bättre tills imorgon.
Ska börja med mitt städande och allt sånt imorgon, för jag ska jobba på fredag, då har jag varit hemma 7 dagar, jag räknade med att jobba igen på måndag, men då måste jag lämna sjukintyg för 1 dag, och det känns inte så mycket lönt. så jag jobbar på fredag och sen e jag ledig lördag o söndag. Så då kan jag vila axlen om det behövs. Men jag hoppas det känns ok, när jag kommer hem på fredag, orkar/vill inte ha så ont igen.

Har varit på möte idag på jobbet oxå, fick en del utrett iaf, ska ha ett möte igen nu i december. Ska bli intressant, då ska vi ha möte i storgrupp.

Nä, nu ska vi se film på 3:an. och käka clementine. Gott gott


Men vad fan


 

Gryningspyromanen frisläppt


Den 45-årige man som kallas gryningspyromanen är åter på fri fot. Han släpptes på tisdagseftermiddagen efter att ha suttit anhållen sedan i söndags morse. Den här gången har han ett boende att komma hem till - som kommunen betalar.

                         
 

 


 Mannen greps i helgen. Han misstänks ligga bakom mordbranden i Sandskogen tidigt på söndagsmorgonen då en sommarstuga totalförstördes.

- Han är fortfarande misstänkt för mordbranden, säger Dan Granvik, polisens utredare.

Mannen anhölls också för att ha stulit en cykel och en cykelkärra. Men de brotten är inte så allvarliga att de leder till häktning.

Polisen har trots flera dagars intensivt arbete och förhör inte lyckats binda mannen vid mordbranden och få bevis som håller för en häktning. Ett fotavtryck vid brandplatsen visade sig inte kunna binda mannen vid brottet.

Han förhördes på tisdagen innan chefsåklagare Anders B Svensson beslutade att försätta honom på fri fot. Den misstänkte släpptes ur häktet vid halvtretiden på måndagen.

- Det är min bedömning att bevisen inte är till fyllest för att få honom häktad för mordbrand, säger åklagaren till TT.

Mannen nekar själv till alla anklagelser om mordbrand. Men polisen ger inte upp, enligt Dan Granvik.

- Vi kommer att lösa det här, men det kommer att ta lite tid, säger han.

Enligt Ewa-Gun Westford, polisens informatör, har polisen också skickat prover till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, men svaren härifrån dröjer nästan en vecka.


Kommunen betalar 45-åringen har de senaste månaderna saknat fast bostad och flyttat runt på olika adresser i Ystad. Han har varit kritisk mot att de sociala myndigheterna inte hjälpt honom.

Sedan i torsdags har kommunen nu ordnat ett boende åt honom.

Han har fått en enklare bostad med ett sovrum och kök i utkanten av Ystad. Kommunen betalar 3 500 kronor i månaden plus el och vatten för bostaden.

Fakta:
 
"Gryningspyromanen"

Den 45-årige så kallade gryningspyromanen har ett 20-tal noteringar i belastningsregistret. Han har suttit i fängelse flera gånger.

2003 såg polisen honom gå in i en kyrka i Kristianstad. Efteråt hittades ett brinnande ljus farligt arrangerat i predikstolen. Men bevisningen befanns inte tillräcklig.

Efter nattliga bränder i Nils Holgersson-gården i Västra Vemmenhög utanför Skurup och i församlingens kyrka 2004 hittade polisen avtryck av den misstänktes sko i kyrkan. Mannen dömdes till sju års fängelse i tingsrätten. Men hovrätten friade honom i brist på bevis.

2006 dömdes han till tre års fängelse för försök till mordbrand i Dalarna.

I somras satt mannen häktad för fyra bränder i Simrishamn, men släpptes.

Den 9 oktober totalförstördes ett hus efter en mordbrand i Ystad och ett par i 90-årsåldern fick föras till sjukhus. 45-åringen anhölls som misstänkt, men släpptes efter häktningsförhandlingen.

Natten till den 10 november drabbades Ystad av fyra nya anlagda bränder. Inga personer skadades. Inga uttalade misstankar riktades mot 45-åringen.

I söndags morse greps 45-åringen nära en nedbränd sommarstuga i Ystads Sandskog. Han anhölls, misstänkt för bland annat mordbrand och cykelstöld. På tisdagen frigavs han i brist på bevis men är fortfarande misstänkt.

Bilder o text www.ystadsallehanda.se


Ljus i vårt hus

Nu har jag kollat om alla ljusstakar och sånt lyser som dom ska. Så slipper jag stå med det i helgen och svära. Där var en som inte ville lysa, men M hjälpte mig med det, så nu ligger dom i lådan igen, blir så stökigt att ha dom ståendes överallt. Har lagt ner allt det som ska tvättas i en svart sopsäck, så om jag hinner ska jag tvätta dom idag när jag ändå tvättar redan, eller så kan jag göra det när M jobbar. Nästan bättre för då får jag det som jag vill. Har 2 lådor till nere i källaren som jag ska ta upp lite senare, 1 med bara tomtar och en till julgranen, den ligger också i källaren, riktigt praktiskt.

Nä, nu måste jag ner i tvättstugan

Ha det bra så länge


Hoppas verkligen


 
Den 45-årige gryningspyromanen greps klockan 06.25 ett par hundra meter från platsen där sommarstugan brann. Bilder: Mikael Nilsson

Gryningspyromanen anhållen efter brand i Ystad


Ystad Den 45-årige man som kallas gryningspyromanen anhölls vid lunchtid på söndagen, skäligen misstänkt för branden i en sommarstuga på Idrottsstigen

Ystad Den 45-årige man som kallas gryningspyromanen anhölls vid lunchtid på söndagen, skäligen misstänkt för branden i en sommarstuga på Idrottsstigen.

- Eftersom vi bara har indicier anhålls han på den lägre misstankegraden, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

Mannen greps klockan 06.25, ett par hundra meter från den eldhärjade sommarstugan. Han var då inte misstänkt för branden, utan för två fall av cykelstöld.

- Han anhålls också på sannolika skäl misstänkt för stölden av en cykel och en cykelkärra. Eftersom han är villkorligt frigiven räcker egentligen de misstankarna för att anhålla honom.

Nu har polisen ett par dygn på sig att säkra bevis. Polisens tekniker var på plats vid den totalförstörda sommarstugan i Sandskogen redan vid lunchtid på söndagen bara någon timme efter att branden släckts.

- Det mesta tyder på att branden är anlagd, säger Dan Granvik, utredare vid Ystadspolisen, som också var på plats vid den eldhärjade stugan på Idrottsstigen.

Larmet om branden kom strax efter klockan halv fem på söndagsmorgonen.

- Vi vet ännu inte vem som larmat, men vi ska undersöka det och även förhöra den personen, säger Ewa-Gun Westford. Den kan ha annan viktig information.

När räddningstjänsten kom till platsen var den 50 kvadratmeter stora stugan övertänd och brandmännen fick inrikta sig på att hindra elden från att spridas.

- Även om detta är ett sommarstugeområde finns det folk här även vintertid och vi jobbar nu med att knacka dörr och försöka samla så mycket vittnesuppgifter vi kan, säger Dan Granvik. Ystadsborna är bra observatörer och efter de sensate bränderna har vi fått in massor av tips.

Många Ystadsbor passade på att ta en promenad förbi den nedbrunna sommarstugan i det vackra vintervädret.

- Det känns riktigt kusligt, säger en Ystadskvinna som har sommarstuga i Sandskogen och som av rädsla för gryningspyromanen inte vill uppge sitt namn. När jag såg brandbilderna på TV i morse trodde jag det var min stuga och hjärtat nästan stannade.

Info: www.ystadsallehanda.se

Jag hoppas verkligen att det är han så vi kan få lugn och ro och slippa oroa oss längre

Räknat o räknat

Har suttit här och räknat och räknat. På lite alltmöjligt. Så nu får vi se vad vi kommer fram till. Hade varit kul kul om något av det blivit av. Men det får ni veta efterhand som det händer.

Har pratat med Agneta nu i kväll oxå, vi har bestämmt att vi ska till tivoli i köpenhamn den 22 december, hoppas bara att det fortsätter vara kallt och mer snö, så blir det ännu mysigare att gå där och titta och verkligen längta till jul.
  

Jag bara älskar julen, speciellt nu när jag blivt äldre, när jag var yngre så var iväg i 5 dagar så då hann man aldrig njuta av julen, men nu gör man det på ett annat sätt som vuxen.



Nä, nu ska jag och älsklingen kolla färdigt på Wallander sen är det dax för sängen

Ha det bra allihop hörs imorgon

Vit dun trillar ner

Har trillat vit fint dun från himmlen hela dagen. Lite tidigt kanske, kunde ju väntat en måndad. Men vi kan ju hoppas att det ligger kvar ett bra tag nu ju. Blir bara så deprimerad om det nu kommer, och sen bara töar bort igen.

En halv dålig bild, men så här ser min bil ut.



Ha en fortsatt bra kväll, nu ska jag och älsklingen kolla på clintan och käka ost och kex.

Later darlingar

Dagens middags tips

Helstekt fläskfilé, potiskroketter, svampsås, sallad

Smaklig måltid


Överkörd

Idag känns det som jag har blivit överkörd av en ångvält i min axel. Men jag hoppas det blir bättre så fort som möjligt

Sjukskriven

Jag blev sjukskriven i 1 vecka. Inte roligt men bättre det än att jag ska behöva ha ont och göra det ännu värre. Så nu ska jag jobba igen 1 dec. Känns riktigt långt dit, men tiden kommer säkert gå riktigt fort. M är ju hemma fre-tis. Så jag har lite sällskap under tiden. Annars så hade jag blivit tokig.

Nä, nu ska jag försöka komma på något att äta.

Hörs sen

Torsdag 20/11-08

Har blivit ändrade planer denna dagen oxå. Skulle varit hos Jane och hälsat på idag, men jag ska till läkaren sen kl 15,00. Så jag fick ringa och säga att jag inte kunde komma idag, jag som ville tjiva lite med Alicia o Daniella. Men får ta det en annan dag. Ska nog dit nästa vecka ist.

Ringde läkaren imorse och fick tid 15,00, inte helt fel. Jag hoppas dom hittar vad som är felet, så jag kan jobba igen, ska vara hemma från jobbet imorgon. Chefen tyckte det var bäst så. Tur man har en chef som tänker på en.

Nä, får väl ta och diska lite så jag blir av med berget som står på vasken. Inte kul men ett måste.

Hörs sen när jag varit hos läkaren


Dagens middags tips

Blir ungsbakad falukorv med potatismos.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär korven på längden ner till halva, fyllden med senap, ketchup, ost, ströbröd. Kan även ha lite krossade tomater, lök rör ihop det och lägg det sen i korven. Brukar göra båda varianterna, beroende på hur mycket tid jag har på mig. Koka potisen under tiden, när dom är färdiga så ta mjölk, margarin, salt, peppar, ägg och blanda ihop allt i mosen.

Smaklig måltid

Potatismos  Ugnsbakad falukorv

Bilder: Google


Currydoftande laxgryta

Ca 4 personer

600 g lax
1 morot
200 g zuccini                                                          
1 lök
20 g fänkål
Currysås enligt recept
2 dl creme frech
200 g bandpasta

Dela grönsakerna i lagom stora bitar, fräs tills dom får bra färg, dela laxen i tärningar och lägg ner dom bland grönsakerna.

När det fått bra färg och blivit mjukt så häll den upp kokta såsen med creme frech i över grönsakerna och rör om ordrentligt.

Servera sen ihop med pastan

Hoppas det smakar bra


                                                                             

Onsdag 19/11-08

Usch, idag är det en sån dag då jag bara vill ligga i sängen och tycka synd om mig själv.
Men då lär ju ingenting hända här hemma, håller på att tvätta nu, mndre kul, men ett måste.
Ska till boan med mamma sen oxå, hon kommer hit vid halv 2 tiden.

Hade behövt stor städa här oxå,men det får jag ta en annan dag
för idag så fixar inte jag det och inte min axel heller för den delen
vet inte vad jag gjort, jag hoppas det släpper
annars så får jag gå till läkaren imorgon och se vad dom säger
Och det känns som det inte kommer ge så mycket resultat om jag
nu inte får hon som jag brukar ha, för då kollar hon
ordrentligt och bryr sig verkligen.

Nä, nu ska jag ta lite lunch, currydoftande laxgryta
GOTT GOTT
De rekomenderar jag verkligen


Tävling

Hade tänkt ha en tävling här på bloggen. Vet inte riktigt vad det ska vara för någon ännu!!

Någon som har förslag??

Priser vet jag redan

Jag hoppas på många förslag

Tisdag

Ja, då var det tisdag och nu är jag ledig till fredag. Riktigt skönt.

Ska snart iväg till simhallen, men min axel är rent kass så jag ska bara sitta på kanten och hålla koll på läget. Känns som en bra idé.
Tomelilla Simhall
Skickade ett sms till chefen i förmiddags om hon kunda kolla om där vara någon som ville jobba för mig på eftermiddagen. Men det var där inte, dom kunde inte. Så jag har fått jobbat med smärtan hela dagen. AJ AJ AJ

Nä, nu ska jag plocka lite här, sen ska jag köra.

Ha det bra

AJ AJ AJ

Har riktigt ont i min axel nu. Den låste sig på jobbet igår, kunde inte lyfta den. överhuvudtaget. Idag när jag vaknade så var den bättre, men nu när jag varit i stallet så har jag riktigt ont igen. Nu kan jag inte ens lyfta med armen. Att duscha var ett helvete. Men jag hoppas jag kan jobba imorgon, får sen r jag ledig i 2 dagar så jag kan kurera axlen dom dagarna, har inte råd att vara hemma och vara sjuk.



Nä, nu ska jag kolla runt lite på internet och sen lägga mig. 06,00 imorgon så ringer klockan. Snyft snyft

Tomelilla


 
Dödsolyckan inträffade på Adelgatan i Tomelilla. Bild: PhotoMedia

Tomelilla (Uppdaterad 10.22) En 51-årig man dog och en yngre kvinna fick livshotande skador när en bil körde in i ett träd på Adelgatan i Tomelilla under natten mot lördagen. Olyckan ska nu utredas av polisen.



Det var vid tvåtiden natten mot lördagen som personbilen av okänd anledning krockade med ett träd på Adelgatan.

I bilen färdades två personer, en 51-årig man och en kvinna i 20-årsåldern. Mannen avled på plats. Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset i Lund och vårdas nu för livshotande skador.

Enligt ett vittne som rastade hunden strax efter olyckstillfället ska trädkrocken ha skett strax utanför bibliotekshuset i Tomelilla.
"Brandmännen hade tagit av taket på bilen", skriver vittnet till YA.

Polisen kommer att utreda dödsolyckan.


Frida Eriksson

Text från www.ystadsallehanda.se

Vet inte vem dom är, men jag tänker på deras nära och kära

Lördag 15/11-08

Fullt upp hela dagen. Kl 08.00 så var jag i stallet. 20 hästar som ville ha frukost, gav dom mat, sen satte jag mig och åt frukost jag med. Sen va det dax att ta ut dom. Och dom var riktigt förvirrade idag, ingen som gick dit dom skulle, så det tog längre tid än väntat. Men bättre det än att dom ska skada sig och stressa upp sig. Sen var det mockning, strö, lägga upp mat och sopa hela stallet. Det är riktigt skönt, för hela kroppen får sig en riktigt genom körning. Sen var det hem och duscha, köra och handla mat, sen har jag städat och plockat här hemma.

Middag idag blev kyckling innerfilé, coscous, currysås o sallad. Gott gott

Nä, nu ska jag kolla hur det går i stjärnor på is, och käka lite chips.

Jobbe dax igen imorgon. Trött men skönt, pengar behöver man alltid

Ha det bra

Jag fick låna en ängel

Du log mot mig 
En sista gång
Du var så lugn
Som om du redan gett dig av

Du såg på mig Att jag var rädd










Hur kan man nånsin' va' beredd?




Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv I varje andetag
Du togs bort från mig Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
För en stund


Du gav mig allt
Ett hjärta kan
Du lever kvar i mig
Så länge livet ger mig tid
Du sa till mig 'Var inte rädd'


Men säg mig hur kan man nånsin' va' beredd?


Jag fick låna en ängel
Som spred sitt ljus i mitt liv I varje andetag
Du togs bort från mig Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel För en stund



Min ängel..



(Jag fick låna en ängel)



Du spred ditt ljus (i mitt liv)
I varje andetag
Du togs bort från mig Alldeles för tidigt
Jag fick låna en ängel
Jag fick låna en ängel
För en stund

Skönt

Vet inte riktigt vad det beror på men jag o M har faktiskt inte bråka på ett bra tag nu. Riktigt skönt. Visst kan bli lite buttra på varandra, men det går över rätt fort. Skönt att ha det som vanligt igen. Mår inte alls bra när vi har det så, men det kan jag förstå att ingen gör. Så nu hoppas jag att vi fortsätter ha det så här ett bra tag till. Att bråka är ju ett måste i ett förhållande, men ibland så kan det ju faktiskt gå för lång. Många gånger så är man inte så snälla till varandra. Men vi har gått starka ur denna gången oxå. Man kan inte vara långsiktig alltid.

Idag så kom jag aldrig ner till gymmet, när ska jag börja skärpa mig med det??? Får ta det nästa vecka när jag är ledig ons-tor. Jag har förvisso varit duktig ändå denna vecka. Gått 2 långa rundor på jobbet och simmat och ridit. Ska rida igen imorgon, ska använda gramantyglar på figge imorgon när jag rider, han behöver verkligen det. Har aldrig använt det på han innan så vi är lite av nybörjare på det båda två. Men det ska nog bli bra.

Usch, har kommit in i en period där jag vill ha allt och vill ha det nu. Hus, häst, nytt jobb, bra lön, barn, hund, resa, pengar på mitt sparkonto m.m. Visst man kan inte få allt men vissa grejor har vi börjat jobba på iaf. Så nu får vi se vad som händer och när det händer. När det gäller hus så ser jag mitt drömhus framför mig och var det ska ligga, men det känns som det aldrig kommer att bli just det, men jag hoppas iaf. Ni som känner till Tomelilla vill bo borta på Lindesborg. Men husen där är dyra, ett hus var till salu som behövde helrenoveras och det skulle dom ha 1 300 000, och det var bara NÄ TACK det huset struntar vi i. Vi tittade på ett för 1 ½ årsen då hade jag bara vikariat fram till juni, så då kunde vi inte få ett lån, men det var riktigt snyggt. Det kommer väl fler. Får jag hoppas, vill inte bo i lägenhet, är ingen lägenhets människa. Hus med stor trädgård så man kan sitta där och mysa när som helst utan att någon bryr sig, det går inte när man bor i lägenhet.

Idag så har jag varit inne en runda på Bo Ohlsson idag, träffade Katta där, snackade lite skit med henne en stund om allt och alla. Hehe, alltid lika kul. Vi bestämmde att vi skulle träffas en dag och köra och shoppa, var ett tag sen vi hittade på något så det kommer säkert bli riktigt kul och trevligt. Sen körde jag en runda till mamma, blev middag hos dom falukorv o mos, gott gott. Nu sitter jag med popcorn, julmust och Svensson svensson

Ha en trevlig kväll




Mums mums

Nu ska jag låta ögonen njuta lite. Ska kolla på Ocean´s twelwe. Brad Pitt, George Clooney. Matt Damon








Torsdag 13/11-08

Jahapp, då har man jobbat färdigt dessa 3 jobbedagarna. Ska jobba igen på söndag.
Så imorgon ska jag sova tills jag vaknar, och sen är det lite ärende som gäller. Vad som händer  imorgonkväll vet jag inte riktigt ännu men ska nog komma på något. På lördag så har jag stallet så då har jag fullt upp, alltid skönt. Ska nog komma på något att fördriva tiden med på lördag e.m. Brukar inte vara så svårt.

Har precis varit hos sjukgymnasten och fått akupunktur, har blivit lättare att slappna av och andas när hon sticker och snurrar på nålarna. Tur det ger reslutat iaf.

Har även varit duktig med träning denna veckan, ridning måndag, simning tisdag. Sen två bra rundor på e.m. på jobbet så imorgon SKA jag till gymmet iaf.

Nä, nu ska jag duka fram för pizza, jag o M ska dela på en Tomelilla FF, riktigt god

Ha det bra så länge

Lista

Denna listan hittade jag hos Lotta

Hur skånsk är du?
Vilka av dessa orden har du använt:

[x] Flabb = Mun
[x] Tossig = Galen
[X] Fubbick = Idiot
[ ] Himmaluad = Hemmagjord
[ ] Himmave = Där hemma
[x] Fälleben = Krokben
[x] Huet = Huvudet
[x] Hont = Hur
[x] Hotta = Kasta
[x] Kass = Dåligt
[x] Mög = Skit
[ ] Nellad = Sugen på
[ ] Rabbemos = Rotmos
[x] Rullebör = Skottkärra
[x] Sylten = Hungrig
[X] Håsa = strumpa
[ ] Timmerman = Bakis
[x] Gala = Skrika
[x] Tradigt = Tråkigt
[ ] Traderöv = Tråkig person
[ ] Hällörad = Religiös

TOTALT: 14

 0 = ingen skåning
1-13 = bor i skåne
14-21 -redig skåning

Nu är det gjort det med

Så ja, nu har jag hunnit varit på Bullen o Bönan med Ingela, ta en promenad och snackat ännu mer skit. Sen har jag hunnit städa här hemma oxå. När man väl börjar så går det fort. 

Men det ska tyvärr alltid ta långtid innan man sätter igång. Men börjar jag städa ofta så blir här ju inte lika stökigt.

Nä, nu ska jag kolla färdigt på One Tree Hill, sen ska jag sticka till stallet



Ha det bra så länge

Måndag 10/11-08

Nä, nu ska jag sticka till Bullen & Bönan och fika med Ingela. Ska bli gott gott.

Dom har riktigt god mat där.

Ha det bra så länge 

Snart är det dax att fixa mys här hemma

JJJJJJJJJJJAAAAAAAAAA, snart är det advent, ska bli riktigt mysigt. Jag bara älskar att gå och pyssla nu inför julen. Jag älskar även att det blir mycket mycket mysigare här hemma då. Ska ner i källaren sen och ta upp min adventslåda, så jag hinner tvätta gardinerna och allt sånt. Har beställt en ny stjärna att ha i fönsterna här i vardagsrummet eller ja 2 st.



Ska hämta min klänning idag oxå, ska bli kul och se om den passar, det hoppas jag för jag hade tänkt ha den när vi ska på gåsamiddag med svärfar o "svärmor".


Annars så får jag ta något annat.

Nä, nu ska jag fixa lite frukost, så jag kan göra lite nytta här hemma sen

Ska nog iväg och fika på bullen o bönan med Ingela sen idag
Vad ska ni göra idag??

Hörs senare

Lördag 8/11-08

Nu är jag mätt och belåten. Har ätit min gröt, ska ta min kopp te också. Sen är min frukost klar. Lite sent kanske men bättre det än att inte äta frukost. när jag jobbar så äter jag frukost vid 7, när jag är ledig så äter jag vid 10-11. Men jag ställer inte klockan för att jag ska gå upp och äta frukost bara för att det ska bli samma tid varje dag. Då låter jag hellre bli att äta.
Har börjat fylla in min kalender för 2009. Hittade en hälsokalender på boan, den är faktiskt riktigt bra och detaljerad. Så nu har jag inget att skylla på för att jag inte går ner i vikt förutom min lathet. Och den ska jag bli av med den med.  Får se hur det går med det.

Nä, nu får jag klä på mig för jag ska ner om i "stan" innan jag ska tvätta, det är min syssla hela den lördag eftermiddagen, inte så kul men ett måste.

Vad ska ni göra idag/kväll??

Hej så länge

Nattvandrare

Nä, nu sticker jag ut och vandrar. Får se om det finns några ute ikväll.



Ha en trevlig fredagskväll på er allihop. Det ska jag ha

Hörs imorgon eller i natt när jag kommer hem


Långt fram i tiden

Ja, nu är jag långt fram i tiden, men jag vet vad jag vill. När jag får barn så vat jag vilken vagn jag SKA ha. Inget och diskutera.

Har förvisso 2 och välja mellan men det ska nog gå och lösa


Passar: 6 mån - 3 år. Från nyfödd med Hårdlift eller Quadrolift


Fantastisk "All-round"-vagn
Cerox Sportvagn är en fantastiskt bra "allround"-sittvagn, med lång sitt-/liggdel (90 cm). Den har hunnit bli en riktig Emmaljunga-klassiker. Vagnen är lätt och kompakt med chassi i lättviktstål. Vagnen har svängbart styre. Det innebär att du kan ändra barnets färdriktning genom att fälla över styret medan barnet sitter i vagnen om sol och vind stör barnet. Komplettera med tillbehören Hårdlift eller Quadrolift för det nyfödda barnet. Cerox finns i 15 färger.





 


Fredag 7/11-08

Jaha, då är snart denna veckan oxå slut. Fattar inte hur tiden kan gå så fort. Hinner ju inte med. Men det är väl meningen att det ska vara så just nu. Men det är klart då går det fort till det är jul. Men denna julen blir lika rolig som förra julen, jag firar på mitt håll o M på sitt håll. För jag ska jobba som en dåre denna julen oxå. Men nästa jul så är jag ledig. Så jag får se det positivt i allt detta.

Hur gör ni till jul???

Har precis ringt och anmält till en förläsning om RFSU till på tisdag, nu när jag är ledsagare så ska jag gå en sådan så jag vet lite mer vad man ska säga och göra om frågor kommer upp. Alltid bra och få mer info, man blir ju aldrig fullärd sägs det. Men inom RFSU, var man väl fulllärd när man var 13. Hehe.

Jag har lite planer på att börja plugga historia A o matte B till våren, mest för att få något annat att göra. Men nu har vi får chans att anmäla oss till en utbildning på jobbet och då blir det lite mycket att plugga både det och histora o matte. Men jag får nog veta det innan året är slut så då ska jag hinna anmäla mig till det andra annars.

Har abslout ingen aning om vad jag ska göra ikväll. Inte så kul och sitta hemma en fredagkväll. Blir kanske vandrig ikväll en liten stund, var ett tag sen. Sen är det disco imorgon för årskurs 7-9.  Får hoppas det går bättre denna gången än förra. Men vi får ju ge det lite tid.

Nä, om jag skulle ta och göra lite nyttigt här hemma, ska bara se färdigt på 27 dresses först. Riktigt bra den filmen.

Ha det bra så länge


Fattar inte

Hur jag kan vara så här trött. Jag försöker allt för att hålla mig uppe och vaken, men det känns hopplöst.
Jag kan liksom inte sova 16 timmar om dygnet.
Vet liksom inte vad jag ska göra längre, inget funkar. Även om jag går ut och går eller tränar så är jag rent slut ännu mer än innan. Och det är inte träningstrött utan allmänt trött alltid. Sätter jag mig ner så tar det inte många minuter innan jag är nära på att somna. Och det är verkligen inte kul. Jag hoppas att detta försvinner snart, för jag orkar inte ha det såhär. Annars så får jag ta 1 veckas semester och komma komma ifrån allt här hemma ett tag, men var ska man åka då. Måste ju spara mina pengar till hus och allt sånt. Får se om jag kommer på en bra lösning.

Har ni några bra tips som kanske skulle funka??

Nä, om jag skulle ta och fixa lite mat

Får se vad jag har i frysen först.

Träning

Ja, har varit duktig nu dessa dagar. Stallet igår, red 1 timme. Var riktigt skönt.
Idag så har jag varit och simmat 35-40 min. Imorgon så ska jag försöka hinna med en liten runda innan jag ska iväg.

Fullt upp imorgon, jobba 7:30-12.30, luncha med chefen 12.30-13.30. Jobba 13.30-16.30 och då möte med chefen igen.

Sen är det möte igen på kvällen.

Fattar inte hur jag ska hinna med allt bara.


Men det löser sig säkert

Vad har ni hittat på idag/kväll

Ha det bra

Måndag 3/11

Nu var det längesen jag skrev, så jag får skriva ett litet nu. Kommer ett längre i dagarna.
Känns riktigt märkligt att vi nu är inne i november. Tiden går riktigt fort, fattar det inte riktigt. Men men, nu är det snart så man kan börja fixa inför 1:a advent, ska bli riktigt mysigt. Måste köpa 2 datumljus, sen har jag allt till advent. Har köpt nästan alla julklappar oxå. Bara till dom små kvar. hehe. Men dom är lättast och handla till.

Nä, nu ska jag börja fixa lite här hemma. Det behövs verkligen

Vad ska ni göra idag???

RSS 2.0