091027

Tisdag idag!!! Vart tar tiden vägen???
Har varit hos BM idag och på UL. Var supermysigt att se min lill* rövare igen.
Den är beräknad att väga ca 3600 när den ska komma, ska bli spännande och se.

Möte upp Helena sen och vi tog en lunch, blev en kycklingsallad med pasta för mig. Riktigt gott.

Sen har jag plockat lite här hemma, blev ju inte så mycket av det förra veckan.

Men nu är ordningen återställd, har fått tider till både vattengympa och föräldrautbildning, Börjar nästa vecka, ska bli skönt.

Plåsterna från operationen är borta, bara strips kvar, men dom ska sitta till dom trillar själv. Sen ska jag fortsätta att stripsa några måndader framåt, för att få ett snyggt ärr som möjligt.

Kramar från mig och min lill* rövare i magen

091023

Fredag kväll!!! Mysigt. Älsklingen är hemma hela helgen, kan inte bli bättre.

Mår mycket bättre nu, idag har jag tom diskat. Skönt, faktiskt.

Har varit en runda på Sjöbo marknad idag med, först en runda med mamma och molly o allina. Sen möte jag upp Johanna och vi tog en liten sväng, coh sen blev det en fika. Härligt.

Har varit på Elgiganten idag och kollat på ny TV. Behöver ny tv sen när vi flyttat. Känns mest ekonomiskt att köpa en nu än i dec. Då är dom onödigt dyra just pga jul.

Har blivit pizza till kvällsmat och nu är det idol.

Ha en trevlig fredagkväll

Kramar från mig och min lill* rövare i magen

091021

Nu börjar jag känna mig mer som människa igen. SKÖNT!!!!
Fast jag får har hjälp av M för att kunna knäppa behån och sätta upp håret.
Idag så händer det inte så mycket, ska på möte på jobbet i e.m. ska bli trevligt och träffa kollegerna igen. Allt gick ju så hastigt när jag slutade.

Hade verkligen behövt städa här hemma, men det kan jag inte, så det får bli nästa veckas projekt eller helgens. Får se, ska ju ha hit folk som ska montera ner lite grejor till oss hela veckan så det känns onödigt och städa innan dom varit här.

Nä, duka av frukosten och sen slappa framför tv:n.

Ha en bra dag

Nyopererad

Ajajaj, nu är jag nyopererad. Men hemma iaf.

6 bedövningssprutor, och 1 timme senare så satt jag och åt frukost på sjukhuset.

Är handikappad nu 1 vecka framåt, men ska nog gå ändå. Tur jag är ledig iaf.

Nä, nu är det vila som gääer, innan jag ska fixa mat

Aj min kropp

Har så jäkla ont i min kropp nu!!! Har haft stalltjänst hela morgonen, så det känns i hela kroppen nu. Kunde knappt gå in från bilen innan. Och att ta mig in i duschen ska vi inte tala om, vi har badkar, så det var ren smärta för att duscha. Nu ligger jag i sängen och myser.

Kommer med ett inlägg till ikväll när jag är bättre.


091016

Fredag och det är kallt och grått ute. Blir en slappedag med lite städning. Ska på tjejkväll med tacos ikväll. Sen hem här och snacka skit och fortsätta ha kul. Aldrig fel

Jag har varit hemma 1 vecka nu, och än så länge så är det helt ok. Men det kommer noh snart att jag klättrar på väggarna. men det ska nog lösas.

Var hos svärfar och"svärmor" igår kväll. Och vi pratade om presenten som vi ska få av dom. Och vi kom fram till att vi tar den senare när vi flyttat så vi slipper flyttade hur många gånger somhelst.

Tänkte köra ner till ICA och kolla om dom har några tomma bananlådor som man kan få!! Så man kan börja packa här lite.






Här kommer en bild från gårdagen och snön, syns inte så mycket men lite iaf




Kramar från mig och min lill* rövare i magen

091015

Torsdag och fullt upp idag med.
Ska ha kalas på söndag så M håller på med maten. Blir smörgåstårta.

Så jag håller mig så långt i från M och köket jag kan idag. Han är grymt irriterad, varför vet jag inte. Så detta blir ingen rolig dag.

Men ska nog gå ändå, blir det för jävligt så kör jag till mamma och är där tills M är färdig.

Nä, nu ska jag hämta tvätten i tvättstugan sen är den helt färdig för denna veckan!!!

091014

Usch, det var motoigt att gå upp idag när klockan ringde. Vi skulle till socialkontoret och skriva på faderskapspapperna och papperna för gemensamvårdnad. Så nu är det gjort. Nu väntar vi bara på papperna som ska komma sen när den lill* kommit ut.

När vi var färdiga där så var det direkt till BM på kontroll, men det tyckte inte min lill''* rövare inne i magen. Fullt ös under tiden vi vänatde på att få komma in. Och sen när vi satt och pratade.
När BM skulle kolla hjärtljuden så var dom jättehöga, men det var inte så konstigt. Så som den har sparkat runder, men ett tag så lugnade den ner sig, men sen kom en spark och sen var det igång igen. Så det var inte alls populärt idag. Hehehe!! Busunge.
Magen hade växt på mig också, men eftersom jag är lång så har gott om plats kvar för den. Jag bär den lågt också. Och det märks, det trycker på hela tiden.


091013

2 månader kvar tills BF. Skönt att det inte är så lång tid kvar. Börjar bli tungt och jobbigt nu. Men jag står gärna ut ett tag till för at min lill* ska må så bra så möjligt när den kommer ut.

Idag så har jag bara slappat och kollat på tv. Varit en runda i stallet hos min älskling. Ögat är mycket bättre på honom nu, men benet är sämre. Longerade han lite grann idag, och det gillade han, att få röra på. Alrdig fel, den gamla mannen vill ju vara med ett tag till. Vi kör på så sakta så ska nog hans ben bli bra igen så han kan vara med på lektioner igen, han mår inte bra att bara stå.

Har lagat middag och diskat precis. Ska duscha också, men det väntar jag med till M kommer hem, mår inte så där jättebra, och vill ju inte riskera att något händer i duschen.

Nu, NCIS

091012

Måndag och fullt upp idag med. Tur man har hela dagen på sig.
Tvättat och plockat hela f.m.
Lämnat M vid tåget i Ystad, han skulle till H-borg med jobbet på matmässa skulle nog laga mat med några ur svenska kocklandslaget. Alltid bra erfarenhet. Ska hämta honom i malmö ikväll. Så han kunde vara med på vinprovningen han också.

Nu är disken färdig, ska snart börja på maten. Blir lasagne till middag. Ska göra biffar också. Blir nog att jag fryser in dom så jag kan ha dom senare.

Har ringt till sjukhuset i Lund idag och bekräftat min operations tid. Blir nästa måndag. Skönt.
Frågade även om vaccinet som man nu ska få, med tanke på att jag ska få en pacemaker så ville jag kolla med dom om vad dom tyckte. men dom anser att en pacemaker är inte så farligt så jag tillhör riskgrupperna. Men ville jag vaccinera mig så fick jag iaf vänta till opererationen är över. Man kan ju som sagt bli påverkad av sprutan och blir jag det så kan dom inte operera mig som planerta och jag vill ju ha min pacemaker så jag kan må bättre.

Ska kolla med BM på onsdag om vad hon säger om det.

Ska ringa min "husläkare" också och höra med henne om vad hon tycker om vaccinet. Vill ju vara helt säkert på att allt blir rätt och att inget händer.



Vecka 32

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.
Öronen är nästan helt färdigutveckalde, både de yttre och inre delarna och bebisen kan höra din röst som den kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.
Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

  •  Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2009 (Skyttens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 31+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 1813 gram. *
  •  Bebisen är c:a 43.1 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 77% av graviditeten.
  •  Du har 62 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2009 till 06-Jun-2009
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2009 till 04-Sep-2009
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2009 till 13-Dec-2009

     - 30 cm Stående I Love You This Much!

091010

Rikitgt slappedag idag!! SKÖNT!!!!

Har bara tvättat idag, grymt jobbigt och springa upp och ner med tvätten hela tiden. Känns verkligen i hela kroppen. Men tvätta måste man ju. Längtar tills vi flyttar så jag har min tvätt i tvättstugan hela tiden.

Funderar på vad jag ska ha till middag ikväll. Någon som har ett bra tips????


091009

Första dagen på min sjukskrivning. Har fått en del gjort fast jag egentligen inte skulle göra något.

Men kan inte ligga på soffan hela dagen, då kryper det rikitgt i kroppen på mig.

Har lagat middag, plockat lite här hemma och bakat kladdkaka.

Nu kollar jag på Idol och väntar på att M ska ringa om att han är på väg hem.


Sjukskriven

Har blivit sjukskriven efter BB-besök.

Skönt samtidigt som det är jobbigt under sådan omstädnigheter.
Har inte känt några fosterrörelser på hela dagen, illamående, och ont i magen. Så det har avrit en jobbig dag/kväll.

Fick gå hem från jobbet för att köra till BB, så det blir till att ringa chefen imorgon och berätta vad som hänt.

Så nu ska jag vara hemma och bli tjock och stor ist.

Känns skönt att köra hem därifrån och veta att allt var bra, men hände det igen så skulle jag komma in igen och direkt.

Hade sammandragningar men inget som var anmärkningsvärt.


090907

Usch , är verkligen inte människa längre.
Trött som ett helt ålderdomshem. Men försöker vara så trevlig och glad som jag bara kan.
Men jävlar om något går emot mig då är jag inte rolig och tas med.
tur jag inte nattvandrar längre, det hade inte gått bra alls!!!


nä, nu ska jag göra min pannkakor, mamma kommer om en stund

bilder från dopet kommer imorgon, börjar 15,45 då, så har hela dagen på mig


Vecka 31

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Din graviditet i siffor

  •  Första dagen for din senaste mens var 08-Mar-2009
  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 13-Dec-2009 (Skyttens tecken)
  •  Du är gravid i vecka 30+0 (läs mer).
  •  Bebisen väger c:a 1621 gram. *
  •  Bebisen är c:a 41.8 cm från hjässa till fot. *
  •  Du har klarat av 75% av graviditeten.
  •  Du har 69 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 08-Mar-2009 till 06-Jun-2009
  •  Din andra trimester varar från 07-Jun-2009 till 04-Sep-2009
  •  Din tredje trimester varar från 05-Sep-2009 till 13-Dec-2009

    ojoj, redan vecka 31!!! Kan inte fatta att tiden gått så fort ändå!!! Har inte hunnit med att njuta så mycket som jag ville av min graviditet. Men nu nnär jag snart slutar jobba så ska det nog blli bättre.

Klockan är 05,08 och jag kan inte sova inatt igen, mindre kul, men tur jag inte ska jobba förän onsdagmorgon. Så jag ska nog hinna få igen lite av min sömnbrist tillsdess.

Ska på barndop idag i Bunkeflostrand, supertrevligt.

Ska lägga in magbilder när jag kommer hem från barndopet


Nä, nu blir det soffan några timmar innan det är dax att gra sig färdig för att köra!!

Får hoppas jag slipper alla mina sammandragningar imorgon också. I fredags så kunde jag knappt göra något utan att få det.

Har fått operationstid nu också, så nu är dte inte långt kvar tills jag ska jag bli opererad och förhoppningsvis må och bli en bättre människa




091001

Ojdå, redan oktober. Men klart det är skönt att tiden går fort.
Nu börjar jag känna mig som en människa igen, har jobbat 8 dagar i sträck. Så igår när jag slutade så stängde jag av telefonen och bara var hemma. Superskönt!!!

Jobbar igen på lördagkväll och sen är det onsdag som gäller igen. Har bara 6 arbetsdagar kvar.

Igår när jag var på jobbet så ringde dom från babysbutiken, vagnen hade kommit. Så det är superskönt att den är på plats.

Jag hämtade skötväskan igår, så den är hemma nu. Ska bara tvätta mina bebiskläder och sen packa den, så den är redo. Så jag slipper leta efter den och alla kläder till mig och bebisen mitt i flyttröran sen!!!

Har städat och fixat här hemma idag, ska ha visning på lägenheten imorgon.

Ska på medarbetarsamtal imorgon hos chefen sen är där inget inbokat. SKÖNT


RSS 2.0