Sandlåde fasoner

Varför kan folk inte lämna sin sandlåda??? Är så förbannad på jobbet. Ska ta ett snack med chefen  på torsdag när vi ska ha möte. Kan snart inte hålla käften längre, och det är inte likt mig. men jag får jag vara profesionell när jag är på jobbet. Men ska veta att jag chefens stöd i ryggen innan jag öppnar munnen. Kan förvisso inte bli sämre, men bättre och kolla med henne först.

Dagen

Har haft halv slappe dag idag med. Träffade Johanna i ystad vid halv 3. Gick in på HM för att kolla om där fanns några kläder till mig. Jag hade inga stora förhoppningar, och det märktes. För jag hittade hur mycket som helst när jag kom in. Men det blev 2 par 3/4 byxor och 3 blusar. Så nu har jag lite, ska nog köpa några byxor till på tisdag när jag ska till nova, så jag kan ha några jobbebyxor oxå. Fanns i 4 färger vit, beige, brun, svart. Så det blir nog bruna och svarta till jobbet och dom andra färgerna när jag ska iväg och e ledig. 249:- kostade dom och det är ju inte så farligt dyrt faktiskt. Har ett par shorts som passar också, så dom kan jag ha ett tag framåt. Alltid bra

Nä, nu ska jag ta tag i disken och sen dammsugaren

Får se om jag hinner se filmen, annars så får jag kolla på wallander som jag köpte idag med.

Figge hittade jag grejor till på stallshopen så nu är han sommarklädsel han med.

090527

Alltid lika kul och gå upp på morgonen och direkt efter frukost betala alla räkningar. Men tyvärr ett måste. FAN vad skönt det hade varit och slippa alla dessa räkningar. Hade haft hur mycket pengar som helst över. Men det ska nog gå ihop denna månaden med.

Nä, nu får jag göra något vettigt innan jag ska träffa Johanna i Ystad. Behöver nya kläder, ska på 25 års fest på lördag och har inget som jag får på mig. Snyft snyft. Trodde jag liksom kunde vänta till midsommar iaf, men icke icke.

Ha det bra
XOXO

090526

Tisdag idag och löning imorgon!!  Fullt upp idag har en lägnhet som måste städas och ett badrum som ska skuras. Inte kul men det måste göras. Har skor i hela gardroben oxå, ska rensa lite där inne oxå, och kolla vilka kläder jag ska behålla och vilka jag ska slänga. Känns dumt och ha en massa kläder hängandes som aldrig används. Så kan jag köpa nytt till nästa vår när mamma kläderna är för stora. Hehe, skönt och börja om på nytt då.

Idag har jag gått in i 4:e månaden och allts vecka 13.

Så här ser min mage ut, fattar inte hur den kan vara så stor redan, men men. Det får jag nog leva med. Ett tag till!!


Träffade svärmor i söndags kväll, hon ville känna på magen. Och sen träffade vi svärfar o "svärmor" . Alltid trevligt. Frågade dom om dom ville följa med och se diggiloo i sommar, så nu har jag bokat 4 biljetter till 5 juli i kristianstad.

Har varit på Toselilla och barnens dag i lördags, och det känns i benen har grym träningsvärk alltså, kan inte fattat det. men men, ska nog släppa snart.
Och inte hjälpte dett att vi hade hoppning på ridningen igår,  Riktigt kul och grymt jobbigt i den värmen, Figge såg ut som han hade duschat när vi var färdiga. Men att få äta hästgodiset direkt ur burken och sen ut på bete direkt gjorde saken mycket bättre, funderade på att spola av han innan jag släppte ut han, men eftrsom han är livrädd för vatten "fegisen" så blev det inte. Men ska dit i dag och ah ett allvarligt samtal med honom. Han har gått på sommarbete i 2 veckor och redan gjort av med 3 grimmor, visst domär inte dyra men man kan ha roligare för dom pengarna.

Nä, nu ska jag börja med att sätta in frukosten i kylen och sen ta en svängom med dammsugaren

Hörs senare

XOXO

Gravid vecka 12

Kroppen:
Risken för missfall minskar nu. Av de missfall som inträffar så sker drygt 90% före utgången av vecka 12. Om du skulle få en mindre blödning betyder det inte att ett missfall är på väg. Om det inte är blodfärgat eller rinner så kan det bero på andra orsaker som t.ex lågt liggande moderkaka. Om moderkakan är placerad långt ned mot livmoderhalsen kan det uppstå en liten blödning från kanten av moderkakan.
Placeringen av moderkakan kan ses med hjälp av ultraljud, på de flesta brukar den dras uppåt i takt med att livmodern växer och då slutar dessa mindre blödningar. Under de tre till fyra sista månaderna ska du däremot söka läkare även vid smärre blödningar.

Fostret:
Fostret är 9 cm stort och väger cirka 15 gram. Moderkakan tar över näringstillförseln till fostret ungefär vid den här tiden.
Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar
.
I vissa landsting erbjuds man i vecka 12-14 att göra ett NUPP / KUB-test, vilket innebär att man via ultraljud gör kontroller för att utläsa eventuell förhöjd risk för kromosonskada. Det finns även privata kliniker som erbjuder ultraljud, i Stockholmsområdet finns t ex Ultraljudsbarnmorskorna och i Malmö finns Emma Ultraljudsklinik. Läs mer om Ultraljud här. Runt v.12-14 erbjuder många landsting även ett läkarbesök.

Ditt barn är ca 60mm långt från huvud till stjärt och vikten är omkring 18g. Barnets huvud blir rundare i formen och hon eller han ser mer och mer ut som ett människobarn från topp till tå. De inre organen fortsätter att utvecklas, speciellt hjärnan. Fingrar och tår har delat på sig och skelettet blir allt hårdare. Könsorganen börjar formas i enlighet med fostrets kön.

Hypofysen som sitter på hjärnans undersida, börjar producera hormoner och stämbanden börjar bildas. Barnet rör sig alltmer i livmodern och kan le, rynka pannan och suga på tummen. Matsmältningssystemet klarar nu att tillgodogöra sig glukos (socker) och navelsträngen transporterar näring och avfallsprodukter mellan moderkakan och barnet.

källa: familjeliv.se & gravid.se

090522

Fredag och jag är ledig, Inte helt fel!! Är rent slut idag!!!

Håller på och tvätta, har diskat världens diskberg efter frukost. Ska börja stor städa sen när martin kört till jobbet. Är lättare att sätta saker överallt i hela lägneheten då.

Det ser ut som ett världskriget brutit ut här!!
Men det är liksom inte det första jag tar tag i när jag kommer hem från jobbet. Finns viktigare grejor, det kan jag göra när jag är ledig och vädret är så här kasst som det är idag. Typiskt när jag är ledig, men då får man gjort saker inne oxå.

Måste fixa present till jag ska på 25 års fest nästa helg oxå. vad ska man köpa, fick ju inget tips hmm Johanna fy på dig heheh!!!

Nä, får ta ändan ur soffan nu och fixa lite lunch

090521

Har jobbat hela dagen i värmen. Och det känns nu när man duschat och satt sig ner i lugn och ro. Är rent slut!!! Har jobbat över idag med, men det gör jag så gärna när det är under sådana omständigheter som det var idag. Kul och se att min brukare trivs.

Har gjort kycklinggryta till middag ikväll m pasta. Blev riktigt gott. Det rekommenderar jag verkligen, vill ni ha recpt så säg gärna till!!!

Nu när jag stog i duschen så märkte jag att det började åska, då fick jag fantamig bråttom. Gillar åskan, men vill inte stå i duschen direkt!!

Nu ska jag snart se du jag o Dupree på 6:an



Måste bara läsa ut slutet på min bok, nu börjar det bli spännande har 13 sidor kvar!!

Hörs kanske senare

Ha det bra

Fan oxå

Varför ska det åska kl 5 på morgonen. Man kan ju inte somna om sen. Visst klockan skulle ringa 06,00 men jag gick ändå miste om en timmes sömn. Inte bra.

Jag har alltid kallat det bona bränna, men nu har jag ändrat det till arbetar bränna, satt ute nästan hela dagen igår i solen, och det syns var tröjan satt igår. Hehe. Men det är riktigt skönt ute just nu. Synd bara att jag inte har några kläder som passar, dom byxorna jag hade igår o idag har börjat släppa i sömmen. Så jag måste hitta nya sommar byxor, vill INTE gå i jeans när det är så här varmt. Får väl ta mig till nova, har hittat snygga mamma byxor där. Joinar du Johanna???

Nä, nu ska jag äta färdigt

Ha det bra

Gravid

Nu släpper jag det här på bloggen med.
Jag är GRAVID har börjat inse det nu, nu kan mna njuta lite mer. Har gått in i vecka 12 nu, så då är det lite säkrare. men kan inte var helt säker förän jag sitter här med en lite i famnen. Just nu är det beräknar till 7 dec, men det kan ändras. Så jag hoppas att jag har en egen liten tomtenisse/nissa till jul.

Längtar riktigt mycket

Denna känslan går inte att beskriva, den måste man själv få uppleva

090515

Det var riktigt längesen jag bloggade. Men har inte haft tid till det. Ska försöka bättra mig.

Livet här hemma rullar på, för fullt. Riktigt skönt. Har hänt mycket, men det kommer jag avslöja en annan gång.

Har jobbat, ätit, sovit, träffat släkt och vänner. Aldrig fel.

Igår var jag o Johanna och på center syd och shoppade, hittade inte det jag skulle ha. men när jag kom hem och kollade på internet så hittade jag det direkt. Som vanligt. men jag hade en riktigt trevlig dag.

Ska städa och slita lite här hemma idag, sen jobbar jag hela helgen.

Ha dt bra så länge

RSS 2.0