Mysdag

Haft en härlig mysdag med Olivia idag. Riktigt härligt. Snön har vräkt ner och blåsten har varit hemsk. Men med en liten goding här hemma som charmar en så gör det inget.

I lördags var planen att vi skulle på gåsamiddag hos svärfar och "svärmor" men med tanke på all snö så blev vi hemma. Vi tog en runda till boan och köpte skor till Olivia och ny mössa till mig. Givetvis tog vi den älskade pulkan dit. Olivia satt och pratade hela vägen dit och hem. På kvällen var vi hos Malin, Jimmy och Liam. Dom 2 leker jättefint, men bråkar också ibland som dom vore syskon hihi.

Igår så var vi på julskyltning i Ystad med Johanna, rikitgt mysigt. Vi avslutade det hela med middag på Hamngatan tog en fläsfilé på planka. Jättegott.


Nu ska jag kolla på Rolandz

Kram från mig och min sovande sessa

 


Snöig fredag

Hade verkligen tur med vädret idag. Körde till Malmö för att träffa söta Mindy och underbara William. Blev en runda på IKEA och köpte block ljus till mina advents ljustakar, och en liten födelsedags presnt eller julklapp till sessan. Dom små åt på IKEA och när vi var färdiga där gick vi till ILVA och en fika på Espresso House. Alltid lika trevligt och träffa er. Ska absolut göras om.

När jag kom hem så fixa jag mina adventsljusstakar och en snabb städning sen kom Jonna, Sanna o Malin. vi beställde thaimat och kollade på IDOL. Lika trevligt och träffaer också givetvis.

Men något mindre kul är att mannen är insnöad i trelleborg så vi får se om han kan komma hem imorgon eller vi får vara ensamma en natt till.

Massa kramar från sessan och mig





Dagis

Har varit rikitgt arg och stressad den senaste tiden. Har ju ansökt om dagis plats till sessan, men vi fick inte några av våra alternativ. Så jag har varit jättearg på tomelilla kommun över det. att dom sen inte har kväll/helg dagis gör ju inte saken bättre. Så alla dessa tankar och funderingar på hur vi ska göra har varit jätte jobbigt. Så igårkväll gick jag in och läste om ett dagis i Köpingebro som har öppet till 22,00 mån-fre. Hade varit kanon för oss, skickade iväg ett mail till dom, vid middagstid hade jag inte fått svar så jag ringde dom. Vi fick komma dit och hälsa på. Hade inga stora förväntnigar eller trodde på något. Men när vi kom dit så blev jag helt såld, och innan vi gick så hade vi redan fått dagis plats. Så sessan ska gå på Lilla Jag i Köpingebro from 14 februari. Känns helt rätt. Så nu har vi ett stressmoment mindre.

Kram kram från sessan och mig

En onsdag med fullt upp

Haft en trevlig onsdag med mannen, arbetskollegerna och Malin, Liam och Jimmy.

Mannen började jobba vid 15 idag så vi hade förmiddagen för oss själva. Blev en massa bus och mys hela familjen.

Under eftermiddagen så var jag och sessan på jobbet och hade möte och träffa arbetskollegerna. Pratade lite om vad vi ska göra för jul-kul men kom aldrig fram till något, får ta och bestämma oss, för tiden går fort.

Efter mötet så gick jag och sessan till Malin, Liam o Jimmy skulle lämna haklapp som dom glömde här i lördags när vi hade middag med underbara vänner. Hade även med Malins tupperware grejor, vår tanke var att vi skulle bli där en liten stund. Men vi blev bjudna på mat hos dom, alltid lika trevligt och träffa er.

Nu sover sessan sen 1 timme tillbaka och det ska jag med göra. Är riktigt trött ikväll. Tar min nya DVD serie med mig in

Har beställt 21/2 men säsong 1, fick den idag så nu ska den kollas. Älskar den serien

Kram kram


Ny vecka

Och nya tag. Igår så hade sessan sina nästkusiner på besök. Mannens kusin ska ha barn så hon kom hit och låna mina tjockis kläder och tog då systrar och systerbarn med sig. Riktigt trevligt.

när dom kört så körde vi in till Malmö och netonnet min kamera funkar inte, den hackar när man ska starta den och stänga den, hoppas den blir fixad fort, så jag kan ha den till sessan ska ha sina kalas, hem och fixa middag och sen träna. Riktiigt kul att jag hittat någon träningsform som jag gilar och är kul. Passar mig perfekt.

Nu har jag precis gjort en sats lussebullar som står på jäsning, bäst och fylla frysen till sessan kalas och till jul.

Ska plocka ner julsakerna idag också. min tanke var att vi skulle göra det nästa onsdag och sen sätta upp det onsdag o torsdag. Men det blev ändrade planer, så får ta ner det idag.

Nä, fortsätta med mina lussebullar

kram kram från sessan och mig

Test

Gör ett test via min iphone.

Full lekdag

Haft full lekdag på öppethus hela eftermiddagen. Vi cyklade dit, sessan bara älskar att åka cykel. Får passa på så mycket vi kan nu innan det blir halt och snö kommer. Var ett bra tag sen vi var på öppethus, rikitgt kul och se hur alla växt och tar sig fram, alla på olika sätt men framåt går det och fort likaså.

På fm så hade sessan vaknat på helt felsidan, hon skulle inte ha gröt till frukost vid 8 och ingen lunch vid 11, så när hon fått sova så fick jag en helt ny liten sessa här hemma. Var skönt, det tär på tålamodet att inget passar dom alls.

Min lilla sessa har kommit på att grönsaker kan man inte äta, så det är en liten kamp. Men det ska nog gå igen tillslut. Är lite kul att hon redan blivit bestämmd med vad hon inte ska äta.

Jag som inte äter fisk tillagade idag fisk till min sessa, hon älskar det iaf. Lite "lat tillagning" men ändå hemma gjort, super smidigt.

Denna påsen


blandas med 2 dl creme fraish och 2 dl vatten.
Sen hälla det i en ugnsform över fisken. In i ugnen på 200 grader i 20-25 min.
Lite potatis och ärtor till så är middagen fixad



Hoppas ni får en smaklig måltid om ni skulle vilja testa. För jag som inte gillar fisk gillar detta starkt.

Massa kramar från mig och sessan

GÅR

Nu går det undan här hemma. Sessan går för fullt på egen maskin. Är så gulligt och se henne stapla sig fram. Hon tar sig fram på rumpan fortfarande om det blir för jobbigt, men det blir fler och fler steg hela tiden. Förvisso så visar det ännu mer hon stor hon är och inte en liten tjej på 3440gram längre.

Lära-Gå-Vagn, Nyckelpiga

Masa kramar från oss


Maginfluensa

Har åkt på en lidndrig form av maginfluensa här hemma. Sessan sov oroligt hela natten och kl 4 så hände det som jag trodde skulle hända mig. Hon kräker, tak o lov så blir hon mindre orolig. Hostar till rikitgt vid 6 tiden, trodde det skulle komma mer då, men det gjorde det inte. Sen sov hon gott halv 8. Så dagen idag har bestått av lugn och ro. Har väntat på att jag ska åka på det men, ännu så har jag sluppit, hoppas jag gör det också. Skulle jobbat nu ikväll, men det fick jag hoppa över, så nu sitter man här hemma och har inget hemma för en mysig lördagkväll, men det går ändå.

Massa kramar på er

Grå trist tisdag

Idag är det verkligen en stanna inne och mysa dag. Det är grått och små regnar. Inte alls kul.

Idag skulle vi träffat Mindy och William, men efter gårdagen så fick jag tyvärr avboka. Hoppas vi hittar en ny dag att ses??

Innan i fm så var vi stallet, dom kom och hämtade Figge, så nu är det värst över. Ska dit och tömma mina grejor på torsdag. Mannen har nästan precis kört till jobbet, sessan sover i uterummet.

Snart ska vi ta oss till Ystad och träffa Angelica, hon ringde och bjöd på fika.

Ikväll blir det städa lite, idag kännaer jag att jag har lite ork till det.

Massa kramar

Min älskade trogna vän

Nu är du borta, vet att det var helt rätt beslut. Du hade det jobbigt med ditt onda ben, din astma, och nu visade du även problem med njurarna. Du hade ingen glädje kvar i dina ögon. Nu har du fått åka över till regnbågsbron ihop med alla andra kompisar. Du är så saknad redan, du fatts mig. 11 underbara fina år fick vi ihop. Min älskade Figge





På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör,
så kommer det till Regnbågsbron.
Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla
blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset,
hans ben bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur
som så länge varit frånvarande från ditt liv
men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans...


En sliten grimma hänger i ett stall.
En blanknött sadel ligger på en pall.
Frågar du varför jag tårar bär
blir mitt svar: Min häst borta är...

Min häst nu nått slutet av sin färd.
Hans hovtramp ekar i en annan värld.
Han på klöverängar går på vall,
jag är ensam i mitt tomma stall.

Min älskade vän, du ska veta att jag älskar dig lika myct nu som när jag fick dig för 11 år sen







RSS 2.0