Gott nytt år

Vill önska er alla ett gott nytt år, var rädda om varandra.

Massa kramar



Blogg torka

Har fått bloggtorka lite grann. Så jag gör ett nytt försök med en frågestund. Bara fråga jag ska försöka svara på allt


GODJUL

Önskar alla mina bloggläsare en riktigt godjul. Hoppas ni kan fira den med alla era nära och kära.




Kallt kallt

Nu dessa dagar har det varit rikitgt kallt. Inte så kul och ha det så kallt när jag är själv hemma med Olivia, vill inte ta ut henne när det är så kallt, och inte starta bilen för att köra till ica som tar ca 1,5 min.

Igår var jag i stort behov av att skotta därute, plogbilen hade varit här när vi kom  och lagt en stor vall vid vår uppfart, men eftersom Olivia var leksugen så gick vi in och sen blev det middags dax och då var det -15 grader. Ringde svärfar och kollade om dom ville komma och passa Olivia medans jag var ute och skottade, klart dom ville det. Men det blev inte som jag planerat. Svärfar tog och skottade till mig så jag behövde aldrig gå ut. Tack så mycket.

Idag så har vi varit en snabb runda på IKEA och köpte den sista julklappen till Olivia. Blev en snabbvisit, mannen skulle iväg och jobba 15,00.
Annars så har jag och Olivia haft en mys och bus dag. Älskar verkligen livet som mamma. Att jag snart ska börja jobba känns helt otroligt, tiden går riktigt fort.

Kram från sessan och mig


Kalas, födelsedag, kalas

Lite bild regn över våra intensiva dagar med kalas, födelsedag och kalas



       

Grattis på 1 års dagen

Grattis på 1 årsdagen vår älskling.

Kan inte fatta att det redan är 1 år som gått.

Denna dagen blir full med lek och bus.

Kram kram



Kalas dax

Det är med blandade känslor vi ska ha kalas för Olivia imorgon. Kan inte fatta att hon redan är 1 år, eller ja på onsdag. Men hjälp, vart har detta året tagit vägen.

Har städat och fixat hela dagen, ska fortsätta nu ikväll också.

Kommer ett längre inlägg på måndag med bilder och allt sånt från kalset.

Kram från sessan och mig


Klantskalle nr 1

Ja, det är jag det. Var hos mamma och dom i söndagskväll, när vi skulle köra hem packade jag ner allt i skötväskan och jackan som jag brukar. Tänker inte mer på det. Igår ringde mamma och fråagde om jag saknade något. Nä, inte vad jag kom på. Då visar det sig att jag tappat kameran där ute och den har blivit överkörd av båda lastbil och släp. När mamma och dom var här igår med bord och stolar inför Olivias 1 års kalas på söndag så hade dom kameran med sig. Såg hel ut, tänkte den har nog klarat sig, men icke linsen och glaset krossat. Men TACKOCHLOV hade minneskortet klarat sig så alla bilder är kvar. Jag och Olivia körde till Elgiganten innan idag och köpte en ny kamera, så nu är födelsedagar och julen räddad. SKÖNT!!!

I helgen så har vi bakat det sista till Olivias kalas och bara tagit det lugnt. Olivia har varit ute varje dag och åkte pulka, hon älskar det verkligen.

I söndags så var vi på Vellingeblomman och hade familjemys bland alla tomtarna. Tog en fika på farmor idas café också, helt ok fika. Man är bortskämd från det fiket vi har hemma och dom som ligger i Ystad, men bara det är gott och hyfsat pris så går det mesta och fika på.

Kram från sessan om mig




Christmas cupcakes

Detta behöver du:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
3 tsk pepparkakskryddor
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret med pepparkakskryddorna och blanda det med ägsmeten, tillsätt gräddfil. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, salt. Vänd försiktigt ner det i smeten.
Hacka den mörka chokladen grovt och smällt i vattenbad, rör ner chokladen i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll 3/4 med smet. Grädda dom i mitten ca 15 min.
Låt svalna

White chocolatefrosting:

Detta behövs

200 g vit choklad
200 g philadelhipaost

Hacka chokladen och smällt den i vattenbad, låt svalna
Rör osten krämig tillsammans med den smällta chokladen. Låt stelna i kyl eller frys.
Bred frostingen på cupcakesen och garnera med bla

Guld non-stop
Strössel
Silver kulor
Röda bär

Hoppas ni gillar dom



3 december

Och det är full kaos ute med all snö, fick jobba inatt igen, återstår och se om jag får jobba något i helgen, känns så iaf. För mina arbestkolleger har svårt och komma ut, iaf dom som bor utanför byn, jag har tur så jag kan gå till jobbet.

Snön är jättemysig men nu har det kommit för mycket tycker jag, imors ehade jag snö upp till knäna. Och Olivia kommer inte ut för hon kommer drukna i snön.

Igåt fick vi ta en runda till boan och kolla på tomtar för då var Oliviariktigt uttråkad här hemma, och det var jättekul, kollade även lite julklappar, så nu är alla checkade bara inköp kvar.

Mannen ska till Oxie idag om vädret förblir så här, tanken var att jag och Olivia skulle med och hoppa av inne på entre och gå där lite, men får se hur vi gör.

Kram från mig och sessan





1 år sen

Vi skrev på papperna till huset, så sjukt skön känsla. Men att flytta 15 dagar innan bebis kommer är inget jag rekommenderar, men det var jäkligt skönt sen när all snö kom och slippa dra upp vagnen på andra våningen utan hiss med trappa full av snö.

Idag är inte min dag, vaknade med migräm, ont i halsen, feber, och oont i hela kroppen, såg sen att Olivia också har feber idag. GRR!! Lättare och själv vara sjuk när dom små är friska då är dom inte lika mammiga :) Men det har funkat kanon. Ska iväg och jobba inatt, har en kollega som är inne snöad, så jag som bor i byn får rycka ut. Klart jag gör, det sparar ju mina mammadagar. Mannen ska komma hem tidigt ikväll också, har vi tur så är han hemma tills vi ska äta vid 6. Det händer aldrig annars.

Igår bakade jag christmas cupecakes till Olivias kalas, blev 3 satser, får nog göra några till. Gott och ha hemma sen när kalas är över och julen är här.

Kram fråm mig och min underbara sessa




RSS 2.0