Men vad fan


 

Gryningspyromanen frisläppt


Den 45-årige man som kallas gryningspyromanen är åter på fri fot. Han släpptes på tisdagseftermiddagen efter att ha suttit anhållen sedan i söndags morse. Den här gången har han ett boende att komma hem till - som kommunen betalar.

                         
 

 


 Mannen greps i helgen. Han misstänks ligga bakom mordbranden i Sandskogen tidigt på söndagsmorgonen då en sommarstuga totalförstördes.

- Han är fortfarande misstänkt för mordbranden, säger Dan Granvik, polisens utredare.

Mannen anhölls också för att ha stulit en cykel och en cykelkärra. Men de brotten är inte så allvarliga att de leder till häktning.

Polisen har trots flera dagars intensivt arbete och förhör inte lyckats binda mannen vid mordbranden och få bevis som håller för en häktning. Ett fotavtryck vid brandplatsen visade sig inte kunna binda mannen vid brottet.

Han förhördes på tisdagen innan chefsåklagare Anders B Svensson beslutade att försätta honom på fri fot. Den misstänkte släpptes ur häktet vid halvtretiden på måndagen.

- Det är min bedömning att bevisen inte är till fyllest för att få honom häktad för mordbrand, säger åklagaren till TT.

Mannen nekar själv till alla anklagelser om mordbrand. Men polisen ger inte upp, enligt Dan Granvik.

- Vi kommer att lösa det här, men det kommer att ta lite tid, säger han.

Enligt Ewa-Gun Westford, polisens informatör, har polisen också skickat prover till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, men svaren härifrån dröjer nästan en vecka.


Kommunen betalar 45-åringen har de senaste månaderna saknat fast bostad och flyttat runt på olika adresser i Ystad. Han har varit kritisk mot att de sociala myndigheterna inte hjälpt honom.

Sedan i torsdags har kommunen nu ordnat ett boende åt honom.

Han har fått en enklare bostad med ett sovrum och kök i utkanten av Ystad. Kommunen betalar 3 500 kronor i månaden plus el och vatten för bostaden.

Fakta:
 
"Gryningspyromanen"

Den 45-årige så kallade gryningspyromanen har ett 20-tal noteringar i belastningsregistret. Han har suttit i fängelse flera gånger.

2003 såg polisen honom gå in i en kyrka i Kristianstad. Efteråt hittades ett brinnande ljus farligt arrangerat i predikstolen. Men bevisningen befanns inte tillräcklig.

Efter nattliga bränder i Nils Holgersson-gården i Västra Vemmenhög utanför Skurup och i församlingens kyrka 2004 hittade polisen avtryck av den misstänktes sko i kyrkan. Mannen dömdes till sju års fängelse i tingsrätten. Men hovrätten friade honom i brist på bevis.

2006 dömdes han till tre års fängelse för försök till mordbrand i Dalarna.

I somras satt mannen häktad för fyra bränder i Simrishamn, men släpptes.

Den 9 oktober totalförstördes ett hus efter en mordbrand i Ystad och ett par i 90-årsåldern fick föras till sjukhus. 45-åringen anhölls som misstänkt, men släpptes efter häktningsförhandlingen.

Natten till den 10 november drabbades Ystad av fyra nya anlagda bränder. Inga personer skadades. Inga uttalade misstankar riktades mot 45-åringen.

I söndags morse greps 45-åringen nära en nedbränd sommarstuga i Ystads Sandskog. Han anhölls, misstänkt för bland annat mordbrand och cykelstöld. På tisdagen frigavs han i brist på bevis men är fortfarande misstänkt.

Bilder o text www.ystadsallehanda.se


Kommentarer
Postat av: angelica

När fan ska de ta fast den galningen och sätta han bakom galler och lås? det är läskigt. Han eldade på vår gata för ett tag sedan. Riktigt läbbigt.

Axeln är bättre eller? Min är betydligt bättre, men idag har jag lite ont, ska till doktorn idag och se om jag får börja jobba. Hoppas på det!



Ja här är så mysigt nu med julstjärnor (det enda jag har,) jag är inte så mycket för adventsljusstakar. tycker stjärnor är finare ;)



Kram

2008-11-26 @ 08:27:48
URL: http://wippzi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0