Hoppas verkligen


 
Den 45-årige gryningspyromanen greps klockan 06.25 ett par hundra meter från platsen där sommarstugan brann. Bilder: Mikael Nilsson

Gryningspyromanen anhållen efter brand i Ystad


Ystad Den 45-årige man som kallas gryningspyromanen anhölls vid lunchtid på söndagen, skäligen misstänkt för branden i en sommarstuga på Idrottsstigen

Ystad Den 45-årige man som kallas gryningspyromanen anhölls vid lunchtid på söndagen, skäligen misstänkt för branden i en sommarstuga på Idrottsstigen.

- Eftersom vi bara har indicier anhålls han på den lägre misstankegraden, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford.

Mannen greps klockan 06.25, ett par hundra meter från den eldhärjade sommarstugan. Han var då inte misstänkt för branden, utan för två fall av cykelstöld.

- Han anhålls också på sannolika skäl misstänkt för stölden av en cykel och en cykelkärra. Eftersom han är villkorligt frigiven räcker egentligen de misstankarna för att anhålla honom.

Nu har polisen ett par dygn på sig att säkra bevis. Polisens tekniker var på plats vid den totalförstörda sommarstugan i Sandskogen redan vid lunchtid på söndagen bara någon timme efter att branden släckts.

- Det mesta tyder på att branden är anlagd, säger Dan Granvik, utredare vid Ystadspolisen, som också var på plats vid den eldhärjade stugan på Idrottsstigen.

Larmet om branden kom strax efter klockan halv fem på söndagsmorgonen.

- Vi vet ännu inte vem som larmat, men vi ska undersöka det och även förhöra den personen, säger Ewa-Gun Westford. Den kan ha annan viktig information.

När räddningstjänsten kom till platsen var den 50 kvadratmeter stora stugan övertänd och brandmännen fick inrikta sig på att hindra elden från att spridas.

- Även om detta är ett sommarstugeområde finns det folk här även vintertid och vi jobbar nu med att knacka dörr och försöka samla så mycket vittnesuppgifter vi kan, säger Dan Granvik. Ystadsborna är bra observatörer och efter de sensate bränderna har vi fått in massor av tips.

Många Ystadsbor passade på att ta en promenad förbi den nedbrunna sommarstugan i det vackra vintervädret.

- Det känns riktigt kusligt, säger en Ystadskvinna som har sommarstuga i Sandskogen och som av rädsla för gryningspyromanen inte vill uppge sitt namn. När jag såg brandbilderna på TV i morse trodde jag det var min stuga och hjärtat nästan stannade.

Info: www.ystadsallehanda.se

Jag hoppas verkligen att det är han så vi kan få lugn och ro och slippa oroa oss längre

Kommentarer
Postat av: Katta

Hoppas dom får fast honom nu.

2008-11-24 @ 07:26:08
URL: http://skea.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0